Kriz | Konular | Kitaplar

Intel 6 bin kişi çıkarıyor

Intel, fabrika üretiminde çalışan 6 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını bildirdi.
Kapasitenin altında kullanılan fabrikalar, Intel'in karını düşürüyor. Santa Clara, Kaliforniya merkezli şirketin geçen hafta 4. çeyrekte karını yüzde 90 düşüren etkenlerin başında kapasitenin altında çalışan fabrikalar geliyor.

Intel'den yapılan açıklamada, şirketin, Malezya ve Filipinlerdeki ''montaj test'' fabrikalarını kapatmayı, Hillsboro (Oregon), Santa Clara (Kaliforniya) fabrikalarında ise üretimi durdurmayı planladığı belirtildi.

İşten çıkarmalardan 5 bin ile 6 bin kişinin etkileneceğini, ancak bazı çalışanlara şirketin başka yerlerinde işler önerileceğini ifade eden Şirket, işten çıkarmalarla ne kadar tasarruf etmeyi planladığını açıklamadı.

Intel, önlemlerden, özellikle 45 nanometre ve 32 nanometre çiplerde uzmanlaşmış fabrikaların yatırımlarının etkilenmeyeceğini vurguladı.

Intel'in daha küçük rakibi Advanced Micro Devices Inc. (AMD) büyük bir yeniden yapılanmanın ortasında bulunuyor.

Üst Yöneticisini değiştiren şirket beşte birini Abu Dabili bir yatırım şirketine satarken, tasarruf için fabrikaların kapatılmasını ve büyük işten çıkarmaları kabul etti.

AMD, bu yıl 3. büyük işten çıkarma dalgasında 1100 kişiyle yollarını ayırmayı planlıyor. Şirket, daha önce 2 bin 200 kişiyi işten çıkarmıştı.

Haber: Gazeteport

Konular