Kriz | Konular | Kitaplar

Milyarları kaybetti mazerete bak

Le Parisien gazetesinde yayınlanan mülakatta Jerome Kerviel, ''Her gün limitimi zorluyordum. Çılgınca riskler alıyordum ve bazı günler yaptığım astronomik kazançlar bana büyük hazlar veriyordu''dedi.

''Aslında hepimizin yaptığı çok sanal bir ortamdı. Sanki video oyunu oynar gibi'' diyen Kerviel, bir kaç saniye içinde milyonlarca avronun kaybedildiğini ve kazanıldığını söyledi.

Londra'ya 2005 yılında düzenlenen terörist saldırı sırasında banka adına hayatının en kısa zamanda en büyük karını yaptığı belirten Kerviel, sigorta şirketleri üzerinden yaptığı hissi alımı satımı ile bir kaç saniyede 500 bin euro kazandığını söyledi.

ÖNCE SEVİNDİM SONRA KUSTUM
Kerviel, ''Önce çok sevindim, ama sonra bazı insanların felaketi üzerine kâr sağlayarak eğlendiğimi anladım ve banyoya giderek kustum'' diye konuştu.

Gazetenin mülakatın yayınlamasından sonra basına bir açıklama gönderen Kerviel, gazeteye özel bir mülakat vermediğini, özel bir sohbette söylenenlerinin özel bir röportaj gibi sunulmasını ''skandal'' olarak gördüğünü söyledi.

Jerviel, gazetede basılanların da, esas söylediklerinin kapsamından çıkartılarak sunulduğunu bildirdi.

Bugün Paris mahkemesinde görülecek davaya katılacağını söyleyen Jerviel, duruşmanın seyrini etkileyebileceği gerekçesiyle gazeteyi sert bir biçimde suçladı.

Bankayı zarara soktuğu gerekçesiyle tutuklanan Jerviel'in, daha sonra tutuksuz yangılanmasına karar verilmişti.
Gazeteport
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 06:07

Konular